Politicile AIAIC

Obiectivul de politică publică

Menținerea statutului de cel mai important aeroport regional al ţării cu servicii la standarde ridicate și asumarea  unei dezvoltări susținute a aeroportului care să aducă valoare pe termen lung prin promovarea unui echilibru între nevoile clienților, pasagerilor, personalului aeroportuar și nevoile comunității locale, în condiții de siguranță și securitate.

Declarația Politicii în Domeniul Calitatății

Despre:  Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj R.A., a dezvoltat și menține un sistem de management al calității în conformitate cu cerințele standardului internațional ISO 9001:2015, certificat de către SRAC.

Declarația Politicii de Siguranță

Despre: Identifică în mod clar siguranța ca fiind cea mai mare prioritate a organizației, indiferent de presiunile comerciale, operaționale, de mediu sau sociale.

Politica de Siguranță reflectă angajamentele organizatorice cu privire la siguranța aeronautică și gestionarea proactivă și sistematică a siguranței.

Strategia Națională Anticorupție

Despre: Agenda de Integritate Organizațională si Planul de Integritate la nivelul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A. în implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2021-2025

Raport anual

Despre: Raport anual de evaluare a modului de implementare a Planului de Integritate și a Seturilor de indicatori de performanță, riscurile asociate obiectivelor şi măsurilor din strategie şi sursele de verificare – HOTĂRÂRE nr. 1.269/17 – decembrie 2021

Declarația Politicii privind Securitatea și Sănătatea în Muncă

Despre: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj R.A., implementează un Sistem de Management al Sănătății și Securității în Muncă, în conformitate cu cerințele Standardului ISO 45001:2018. 

Politica privind Securitatea și Sănătatea în Muncă reflectă angajamentele organizatorice cu privire la asigurarea unor condiții de muncă cu un înalt nivel de securitate și sănătate în muncă, cu scopul de a preveni accidentele de muncă, precum și îmbolnăvirile profesionale, asociate activității aeroportuare.

Date interesante despre Cluj-Napoca

Populație

În 2011, 324.576 de locuitori locuiau în limitele orașului, ceea ce îl face pe locul al doilea cel mai populat oraș al țării la acea vreme, după capitala națională București.

Universități și școli

Oraşul Cluj-Napoca este considerat al doilea centru universitar din România, fiind locul care găzduieşte în fiecare an, aproximativ 80.000 de studenţi din întreaga ţară

Clima

Cluj-Napoca are un climat continental cald de vară. Clima este influențată de apropierea orașului de Munții Apuseni, precum și de urbanizare.

Festivaluri și evenimente

Concerte, festivaluri, spectacole culturale, expoziții, party-uri, conferințe și workshop-uri, lansări de carte și de film și alte evenimente, toate le găsești la Cluj.